Menu
Lego-bande avslørt i Los Angeles. Foto: Vidar Ruud / NTB

Hvordan bygge en sak? Følg Lego-klossene

Alle med barn vet hvordan de skal finne en bortkommen Lego-kloss: Bare gå barbeint rundt i huset. Politiet i California fant noe ganske annet, 2800 byggesett.

Av NTB | 07.06.2024 21:13:09

Kriminalitet og rettsvesen: Boksene ble oppdaget hjemme hos en mann som antas være lederen for en bande som har spesialisert seg på Lego-esker. Blant de mange i hans leilighet var tema-sett fra Harry Potter og Star Wars.

Etterforskere i Los Angeles begynte å bygge sin sak i desember i fjor. Gradvis fikk de bedre oversikt over en serie mistenkelig tyverier, og da de overvåket 39 år gamle Blanca Gudino forsyne seg med flere byggesett i en lokal Lego-butikk, gikk de til aksjon.

Torsdag gjennomførte de en husundersøkelse i Long Beach-hjemmet til 71 år gamle Richard Siegel, og der fant de altså 2800 byggesett. Politiet har verdsatt settene fra 200 dollar og opp til tusen dollar.

Og det stoppet ikke der.

– Under opprullingen av saken dukket det opp en rekke mulige kjøpere som var lokket til Siegels bolig av annonser han hadde lagt ut på nettet, sier politiet i Los Angeles i en pressemelding.

Siegel er blitt siktet for organisert tyveri i stor skala, mens Gudino blir siktet for å være hans medhjelper.

(©NTB)

Flere nyheter: