Menu
Bildet viser amerikaneren Hugo Parra, som sammen med rundt 40 andre søkte tilflukt fra uværet i Texas på toalettfasilitetene på et lastebilstopp. Minst elleve personer har mistet livet i tornadoene som herjet i flere sørstater lørdag. Foto: Julio Cortez / AP / NTB

Voldsomt uvær i amerikanske sørstater har krevd minst 15 liv

Tornadoer har krevd minst 15 menneskeliv og forårsaket store ødeleggelser i Texas, Oklahoma og Arkansas i det sørlige USA.

Av NTB | 26.05.2024 22:43:03

Medisin og helse: Uværet har ført til at titusenvis av hjem og bedrifter mistet strømmen, og flere personer er skadet, ifølge nødetatene.

– Det er bare spor av vrakene igjen. Ødeleggelsene er ganske massive, sier sheriff Ray Sappington i Cook County.

Sju av de omkomne er funnet i Cook County i Texas nær grensen til Oklahoma, der en tornado lørdag kveld herjet gjennom et landlig område og nær en husvognpark, ifølge myndighetene.

To av de omkomne i Cook County var barn på 2 og 5 år, opplyser sheriffen.

Hugo Parra var en av de som hadde søkt tilflukt på servicestasjonen. Han forteller at det var rundt 40 til 50 mennesker inne i toalettområdet, og at tak og vegger ble revet av mens stormen herjet.

– En brannmann kom og sjekket med oss og sa: «Dere har vært veldig heldige», sier Parra.

– Den beste måten å forklare det på er at vinden prøvde å rive oss ut av toalettene.

Flere personer er fraktet til sykehus i ambulanser og helikoptre i Denton County, som ligger nord for Dallas i Texas. Myndighetene har ikke gitt et eksakt antall på hvor mange som er skadet.

En annen person ble funnet død i samme område, og flere personer er skadet. Nødetatene jobber fortsatt med å rykke ut til nødhjelpsanrop.

I tillegg er to andre personer i Arkansas bekreftet døde i Marion County.

Uværet ødela også en servicestasjon for lastebiler der flere titall mennesker hadde søkt tilflukt.

Minst fem personer mistet livet i Arkansas, deriblant en 26 år gammel kvinne som ble funnet utenfor et ødelagt hus i Boone County, opplyser Daniel Bolen, som leder redningsinnsatsen i byen.

(©NTB)

Flere nyheter: