Menu
Vipers vant sluttspillsfinalen mot Storhamar 32-26. Foto: Geir Olsen / NTB

Vipers vant sluttspillsfinalen: – God kontroll

Vipers Kristiansand var på et tidspunkt fem mål bak, men med en sterk andreomgang hentet de inn forspranget og vant sluttspillsfinalen med 32-26 over Storhamar.

Av NTB | 27.05.2023 20:18:53

Sport: Vipers vant tirsdag den første sluttspillsfinalen 32-19 og hadde muligheten til å sikre seieren i best-av-tre-serien hvis de også vant lørdagens kamp.

Kristiansand-laget spilte seg inn i problemer og var fire mål bak til pause, men med ni ubesvarte mål i andreomgangen spilte de seg tilbake i kampen. Storhamar forsøkte å hente inn forspranget i sluttminuttene, men det holdt til slutt inn til seier for Vipers.

– Det ble en sliter, men vi hevet oss i andreomgangen og hadde ganske god kontroll etter hvert. Vi vet at vi har litt flere spillere å putte inn, så vi visste de kom til å bli slitne etter hvert, sa Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad.

– Vi gjør en fin match. Vi gjør veldig mye bra i dag og vi scorer 26 mål, så jeg er veldig fornøyd med at vi står opp og klarer å gjøre en bedre kamp enn sist, sa Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen til TV 2 etter kampen.

Storhamar-spiller Anniken Obaidli satt også igjen med mye av de samme følelsene etter kampen.

– Vi gjør en veldig god førsteomgang, og så begynner vi å slite litt med å komme til sjanser. Vipers skrur opp og gjør det vanskelig for oss, men det er gøy å spille uansett, selv om resultatet viser det det viser.

Nå kan klubben rette blikket mot Champions League-finalehelgen i Budapest neste uke.

– Vi er kanskje mer favoritter enn det vi har vært de to foregående gangene vi har vært der, så jeg har stor tro på at vi kan vinne to kamper der også. Men det krever at vi må opp et par hakk til, sa Gjekstad.

Tross tap var Storhamar fornøyd med kampen de ga Vipers i sluttspillsfinalen.

Dermed tok Vipers sin tredje tittel for sesongen etter at de også vant serien og cupen. Tittelen var samtidig deres 16. tittel siden cupgullet i 2017.

(©NTB)