Tyskland er klare for finale i Ishockey-VM. Foto: Pavel Golovkin / AP / NTB

Ishockey: Tyskland til VM-finale mot Canada – slo ut favoritten USA etter forlenging

Det tyske ishockeylandslaget tok seg videre til VM-finale etter 4-3-seier mot USA i semifinalen lørdag. Matchvinnerscoringen kom etter forlengelse.

Av NTB | 27.05.2023 19:59:00

Sport: USA fikk en drømmestart på 1. periode. Alex Tuch og Rocco Grimaldi noterte seg for hver sin nettkjenning allerede før det var spilt fire minutter.

Tyskland svarte først med en redusering av Frederik Tiffels, før Maksymilian Szuber utlignet senere i 1. periode.

USA gikk opp i ledelsen igjen i midtperioden etter scoring av Michael Eyssimont. I underkant av to minutter igjen av 3. periode utlignet tyskerne nok en gang.

Dermed gikk kampen til forlenging, hvor tyskerne banket inn den avgjørende scoringen med to og et halvt minutt igjen.

Tidligere lørdag tok Canada tok seg til finale etter at de snudde semifinalen mot Latvia til 4-2. I fjorårets verdensmesterskap røk Tyskland ut i kvartfinalen, mens Canada var tapende finalist i møte med Finland.