Menu
Det hvite hus' talsperson John Kirby sier USA vurderer svaret Hamas har gitt på våpenhvileforslaget som støtte i FNs sikkerhetsråd mandag. Foto: Susan Walsh / AP / NTB

USA vurderer Hamas’ svar på våpenhvileforslaget

Hamas har formelt svart på det amerikanske våpenhvileforslaget for Gazastripen. USA vurderer nå svaret, som inneholder «bemerkninger» til forslaget.

Av NTB | 11.06.2024 21:53:12

Politikk: Det tolkes som om Hamas ikke fullt ut har akseptert det som USA har presentert. Gruppen sier imidlertid at de «står klar til nå fram til en avtale om å avslutte Gaza-krigen».

En representant for den militante gruppa bekrefter at de har svart. Islamsk hellig krig (Jihad) skal også ha uttalt seg om våpenhvileforslaget.

Det hvite hus’ pressetalsmann John Kirby sier at USA har innsyn i Hamas svar til Egypt og Qatar, som er meglere i konflikten.

– Vi evaluerer det, sier han.

Det er ingen direkte samtaler mellom Hamas og Israel.

Sikkerhetsrådet godkjente en resolusjon om våpenhvileforslaget lagt fram av USA mandag kveld norsk tid. Russland avsto fra å stemme, mens resten av medlemmene stemte for. Så langt er det ikke kommet meldinger om noe offisielt svar fra Israel.

(©NTB)

Flere nyheter: