Menu
Line Kloster medga at hun åpnet for hardt i EM-finalen på 400 meter hekk. Hun var nummer to ut av siste sving, men endte på sjetteplass. Foto: Lise Åserud / NTB

Line Kloster nummer seks på 400 meter hekk – Femke Bol med suveren seier

Line Kloster hang med lenge i kvinnenes EM-finale på 400 meter hekk. Hun var nummer to inn på oppløpet, men endte på sjetteplass med 55,29.

Av NTB | 11.06.2024 21:53:04

Sport: Den nederlandske storfavoritten Femke Bol var suveren og vant med tiden 52,49. Kloster kjempet om medalje ut av siste sving, men det ble for tungt nedover oppløpssiden.

Louise Maraval fra Frankrike tok sølv og Bols nederlandske lagvenninne Cathelijn Peeters bronse, henholdsvis 1,60 og 1,80 sekund bak vinneren.

– Jeg åpnet nok litt for hardt. Jeg la meg litt for mye i andres fart i stedet for min egen, og det ble altfor hardt, sa Kloster til NRK.

– Jeg havnet i 15-stegrytme, og jeg er ikke god nok for det i øyeblikket. Jeg tenkte at nå er jeg i den farten, så jeg får prøve, men på oppløpet ble jeg for stiv, og jeg mistet fart over hver hekk. Jeg hadde ikke mye å gi på slutten.

34-årige Kloster hadde tredje beste personlige rekord av finalistene, men bare sjette beste sesongbeste. Det var 54,56, som hun vant sitt semifinaleheat med.

– Denne dagen har jeg ventet på iallfall ti år, sa Kloster da hun tok seg til finale.

Bol var stor favoritt i finalen. Den nederlandske 24-åringen, som ble født fire dager før Klosters tiårsdag, hadde både beste sesongbeste og suverent best personlig rekord. Hennes 51,45 fra i fjor er europarekord.

(©NTB)