Menu
Det sørkoreanske forsvaret viser fram droner på geledd under en felles øvelse med amerikanske soldater. Målet er å slå tilbake angrep fra nord. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB

USA og Sør-Korea innleder stor og skarp militærøvelse

Styrker fra USA og Sør-Korea innledet torsdag sin største felles militærøvelse med skarp ammunisjon noensinne. Målet er å slå tilbake et angrep fra nord.

Av NTB | 25.05.2023 12:28:50

Økonomi og næringsliv: Det sørkoreanske forsvarsdepartementet opplyste at rundt 2500 soldater fra de to landene deltok i en fem dager lang øvelse som ble innledet i Pocheon, ikke langt fra grensen som skiller nord og sør. Stridsvogner, artilleri og kampfly deltar også i øvelsen.

– Militærøvelsen viser at vi både har slagkraft og er klare til å svare på trusler med raketter og atomvåpen og også en krig i full skala, heter det i en melding fra forsvarsdepartementet i Seoul.

I forrige uke meldte statlige medier i Nord-Korea at president Kim Jong-un har gitt klarsignal til å gjøre de siste forberedelser til oppskyting av landets første militære spionsatellitt. Militære analytikere i regionen sier at dette vil styrke landets evne til overvåking og gjøre det lettere å treffe spesifikke mål hvis det skulle bli en konflikt.

USA og Sør-Korea har de siste månedene gjennomført varierte militærøvelser både på lands og til vanns. Blant annet har USA satt inn strategiske, langtrekkende bombefly av typen B-1B. På grunn av begrensninger under koronapandemien ble det i perioden 2020-2022 kuttet i øvelsene.

Nord-Korea reagerer sterkt på rekken av øvelser, og sier at oppskytingen av en militær satellitt er nødvendig for å møte truslene fra USA og Sør-Korea.

(©NTB)

Flere nyheter: