Menu
Birgit Skarstein på Årungen i september sist år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Skarstein rett til EM-finalen i roing – Borch til oppsamlingsheat

Birgit Skarstein var best i sitt forsøksheat og tok seg rett til lørdagens parafinale i singlesculler i ro-EM i Bled.

Av NTB | 25.05.2023 12:18:57

Sport: 34-åringen var i heat én torsdag morgen og vant det på tiden 10.17,04. Hun var nesten fire sekunder bedre enn Israels Moran Samuel på annenplass. Skarstein og Samuel har vært rivaler i en årrekke.

Tyske Manuela Diening ble nummer tre med 10.30,41. Alle de antatt tre beste stilte i det første forsøksheatet.

Heat nummer to ble vunnet franske Nathalie Benoit på 10.41,89.

Kjetil Borch er trolig ikke i sin beste form ennå. I singlesculler ble det 5.-plass i det andre forsøksheatet, og dermed venter oppsamlingsheat fredag der han må kjempe videre for en plass i semifinalen. Borch var 13,25 sekunder bak den litauiske vinneren av heatet.

I lettvekt dobbeltsculler ble det 4.-plass for Lars Martin Benske og Ask Jarl Tjøm. De må dermed ut i oppsamlingsheat fredag for å ro om en plass i semifinalen.

Oda Aagesen ble på sin side nummer fem i sitt forsøksheat i lettvekt singlesculler, og også hun må ut i oppsamlingsheat fredag om en plass i finalen.

Oskar Sødal fikk samme plassering i sitt forsøksheat i lettvekt singlesculler og skal også ut i oppsamlingsheat fredag om en finaleplass.

Dobbeltfireren for menn (Jonas Juel, Erling Øyasæter, Martin Helseth, Erik Solbakken) ble nummer tre sitt forsøksheat. Båten ble slått av Nederland og Polen. 3.-plass gir rett til oppsamlingsaheat, og gjennom det kan de ta seg til finalen i helgen.

Dobbeltfireren for kvinner (Maia Lund, Inger Kavlie, Thea Helseth, Jenny Rørvik) endte sist i sitt forsøksheat, men får likevel sjansen til å ta seg til finalen gjennom fredagens oppsamlingsheat.