Menu
USAs finansminister Janet Yellen presenterte onsdag en rekke nye sanksjoner. De skal ramme Russlands krigføring mot Ukraina. Foto: Mariam Zuhaib / AP / NTB

USA med omfattende nye sanksjoner mot Russland – Moskva-børsen omfattes

Sanksjonene mot Russland skjerpes inn. Onsdag har USA varslet sanksjoner rettet mot 300 mål i Russland, inkludert børsen i Moskva.

Av NTB | 12.06.2024 16:43:18

Økonomi og næringsliv: Pakken med sanksjoner i rettet mot Russland sikter på å hindre den russiske krigføringen mot Ukraina.

Målet er blant annet å gjøre det vanskeligere for utenlandske banker å samarbeide med Russland.

– Dagens handlinger rammer deres gjenværende tilgang til internasjonalt materiale og utstyr, inkludert deres avhengighet av kritiske forsyninger fra tredjeland, sier USAs finansminister Janet Yellen i en uttalelse.

– Vi øker risikoen for finansinstitusjoner som medvirker til Russlands krigsøkonomi og eliminerer veier for unndragelse, og reduserer Russlands evne til å dra nytte av tilgang til utenlandsk teknologi, utstyr, programvare og IT-tjenester, fortsetter hun.

De over 300 målene for Finans- og Utenriksdepartementets sanksjoner omfatter ikke bare Russland, men også personer og selskaper i land som Kina, Tyrkia og De forente arabiske emirater.

Sanksjonene kompliserer transaksjoner for milliarder av dollar på Moskva-børsen og i flere datterselskaper. Børsen sier etter kunngjøringen at den vil stanse valutahandel med dollar og euro som følge av sanksjonene.

Flere nyheter: