Menu
Uruguays Mathías Olivera (t.v.) feirer etter å ha scoret Uruguays 1-0-mål mot USA. Målet ble kampens eneste. Foto: Reed Hoffman / AP / NTB

Uruguay sendte USA ut av Copa America

Vertsnasjon USA er ute av Copa America etter 1-0-tap mot Uruguay i Kansas City i Missouri mandag.

Av NTB | 02.07.2024 05:53:18

Sport: Forsvarsspiller Mathías Olivera sikret avansement til kvartfinalene for de lyseblå. Uruguay endte på topp av gruppe C med ni poeng.

USA endte på tredjeplass etter at Panama slo Bolivia 3–1. Panama, som er med i sitt andre Copa America, endte gruppespillet med seks poeng. Dermed er de for første gang klare for utslagsrundene.

Etter sjokktapet mot Panama i forrige kamp, var USA nødt til å vinne for å ha sjans til å gå videre. Amerikanerne startet kampen godt, men Uruguay vokste seg inn i kampen, og stjernespiss Darwin Núñez holdt på å score i første omgang.

Kampens største jubelutbrudd kom da Bolivia utlignet mot Panama i den andre kampen i gruppa og USA ble dyttet opp til andreplass. Gleden var imidlertid kortvarig.

USA slet med å få angrepsspillet til å fungere, og endte opp med bare tre skudd på mål.

Uruguay tok ledelsen da Nicolás de la Cruz fant midtstopper Ronald Araújo i feltet på frispark. Barcelona-stjernen headet mot mål og USA-keeper Matthew Turner måtte gi retur. Den havnet hos Olivera, som satte ballen i nettet. Målet ble godkjent etter en langvarig VAR-sjekk for offside.

Mesterskapsfiaskoen kan føre til at folk stiller spørsmål rundt om trener Gregg Berhalter er rett mann til å lede USA inn mot VM på hjemmebane i 2026.

– Vi hadde en god start og viste masse energi, men vi hadde bare ikke nok kvalitet. Vi klarte rett og slett ikke å finne noen løsning, sa USA-kaptein Christian Pulisic etter kampen.

(©NTB)

Flere nyheter: