Menu
"Årets unge bonde" . Foto: Norges Bygdeungdomslag

Unge bønder hedres for femtende gang

For femtende gang arrangeres kåringen av "Årets unge bonde". Kåringen setter blant annet fokus på hvor viktig bonden er, spesielt med tanke på selvforsyning, nå som det er krig i Europa.

Av tomas | 08.07.2024 09:42:22

Landbruk og selvforsyning: For femtende gang arrangeres kåringen av «Årets unge bonde» av Norges Bygdeungdomslag, Felleskjøpet og McDonald’s. Målet er å hylle unge bønder som fortjener heder og ære for sin innsats.

I år har de mottatt et rekordhøyt antall nominasjoner fra hele landet. De 14 semifinalistene representerer et bredt spekter av norsk landbruk, med fokus på alt fra melk og kjøtt til korn, svin, bær og geiter.

Blant de nominerte finner vi Anders Gåsemyr (27) og Julia Riise (23) fra Vestland og Monika Bratland (34) fra Rogaland

– De nominerte gjør en fantastisk jobb og er viktige bidragsytere for å styrke Norges selvforsyningsgrad, spesielt med tanke på at det nå er krig i Europa, sier leder av Norges Bygdeungdomslag, Henrik Nordtun Gjertsen, til Radio Haugaland.

Vinneren av kåringen mottar en premiepakke bestående av 30.000 kroner i reisestipend, et gavekort på 15.000 kroner fra Felleskjøpet, og avløser i inntil en uke.

Hvem som stikker av med seieren bestemmes av folket gjennom en avstemning, og deretter av en jury. Vinneren kåres under Dyrsku’n i Seljord 13. september.

Kåringen av «Årets unge bonde» er en viktig plattform for å inspirere unge mennesker til å velge en karriere i landbruket. Det er også en påminnelse om den uvurderlige innsatsen bønder gjør for å sikre oss mat på bordet.

Les mer på https://www.aretsungebonde.no

Flere nyheter: