Menu
Kristin-plattformen i Norskehavet (Foto: Marit Hommedal / Equinor)
Kristin-plattformen i Norskehavet (Foto: Marit Hommedal / Equinor)

Equinor starter produksjonen fra Kristin Sør

Equinor og partnere har startet produksjonen i Kristin Sør-området. Gassen fra Kristin Sør skal eksporteres til Europa, mens oljen skal transporteres til markedet med skip.

Av tomas | 08.07.2024 10:16:21

Norsk sokkel: Equinor og partnere har startet produksjonen fra den første Lavrans-brønnen i Kristin Sør-området. Dette markerer starten på den første fasen av Kristin Sør-prosjektet, som involverer utbygging av Lavrans- og Kristin Q-feltene som satellitter til det eksisterende Kristin-feltet.

Prosjektet vil bidra til å øke produksjonen og forlenge levetiden til Kristin-feltet på en kostnadseffektiv måte. Gassen fra Kristin Sør skal eksporteres til Europa, mens oljen skal transporteres til markedet med skip. Det skriver Equinor i en pressemelding mandag morgen.

Kristin Sør-prosjektet er et viktig bidrag til norsk energisikkerhet og skaper arbeidsplasser. Over 60 prosent av kontraktsverdiene i utbyggingsfasen er tildelt norske leverandører, og prosjektet har anslått å ha skapt 4000 årsverk over hele Norge.

Utvinning og produksjon av Kristin Sør-fase 1 har en svært lav CO2-intensitet. Dette er et resultat av at prosjektet knytter til seg tilleggsressurser til eksisterende infrastruktur og bruker energieffektive løsninger.

Prosjektet er et resultat av et godt samarbeid mellom Equinor og partnerne, leverandørene og myndighetene.

Flere nyheter: