Menu
Elven Mosel har gått over side bredder og fører til oversvømmelse i blant annet byen Cochem. Foto: Foto: David Young / DPA via AP / NTB

Tyskland rammet av flom

Tysklands statsminister Olaf Scholz lovte både støtte og sympati da han besøkte flomrammede områder i de sørvestre delene av Tyskland.

Av NTB | 18.05.2024 21:39:36

Ulykker og naturkatastrofer: Kraftig nedbør har ført til flom flere steder i Tyskland de siste dagene, men deler av Belgia, Frankrike og Nederland er også rammet.

I Tyskland er delstaten Saarland verst rammet. Diker har revnet og flere elver har gått over sine bredder og ført til stor skade på bygninger og infrastruktur. Ifølge tyske myndigheter er oversvømmelsene i området de verste på nesten 30 år.

Lørdag kom statsminister Olaf Scholz på besøk til byen Kleinblittersdorf for å ta skadene i øyesyn og snakke med redningsmannskaper og lokalbefolkning.

Iført høye gummistøvler understreket Scholz at myndighetenes førsteprioritet er akutt hjelp til de flomrammede.

– Vi har en sterk tradisjon med solidaritet. Dessverre er ikke dette første gang vi har måttet håndtere en naturkatastrofe, så vil vi selvsagt se på hva som trengs å gjøre nå og hva som behøves, sa han.

Scholz hyllet også redningsmannskapene for deres innsats, blant annet å få evakuert folk. Det er så langt ikke meldt om at noen har mistet livet i flommen.

Sommeren 2021 ble Tyskland rammet av en av de verste naturkatastrofene i nyere tid da flere enn 180 mennesker omkom som følge av flom og oversvømmelser i delstatene delstaten Rheinland-Pfalz og Nordrhein-Westfalen.

(©NTB)

Flere nyheter: