Menu
Iga Swiatek kysser trofeet etter finaleseieren over Aryna Sabalenka i Roma. Foto: Alessandra Tarantino, AP / NTB

Swiatek triumferte i Roma for tredje gang

Verdensener Iga Swiatek feide Aryna Sabalenka av grusen og vant 6-2, 6-3 da hun vant tennisturneringen Internazionali d'Italia for tredje gang.

Av NTB | 18.05.2024 21:19:34

Sport: Foran fullsatte tribuner på centercourten tok Swiatek sin 12. strake seier på grus. Hun er den første kvinne siden Serena Williams i 2013 som vinner storturneringene i Madrid og Roma i samme år. Også i Madrid var Sabalenka motstander i finalen.

Swiatek blir stor favoritt til å vinne Roland-Garros for tredje gang på rad, og fjerde totalt.

– Nok en finale, nok en flott fight. Etter Madrid visste jeg at det ikke kom til å bli lett. Våre dueller kan alltid vippe hvilken vei som helst, sa Swiatek etter lørdagens seier.

– Vi får se hvordan det blir i Roland-Garros.

Swiatek har slått Sabalenka åtte ganger på elleve forsøk.

Finalen i Madrid var en tresettsthriller, men i Roma vant Swiatek klart. Likevel lyver sifrene litt. Sabalenka misbrukte sju bruddballer fordelt på to game i 2. sett.

– I første sett spilte jeg ikke bra i det hele tatt. I det andre prøvde jeg å være litt mer aggressiv og sette henne under press. Jeg hadde et par muligheter som jeg ikke greide å gripe, sa Sabalenka.

Søndag spiller Alexander Zverev mot Nicolas Jarry i mennenes finale. Casper Ruud røk tidlig ut av turneringen etter å ha fått trøbbel med ryggen.

(©NTB)

Flere nyheter: