Menu
Merih Demirals «ulvefeiring» har skapt stor oppstandelse i EM. Foto: Ebrahim Noroozi / AP / NTB

Tyrkia fordømmer «urettferdig» utestengelse av Demiral

Tyrkias idrettsminister uttaler at regjeringen i landet fordømmer utestengelsen av Merih Demiral etter hans «ulvefeiring» i fotball-EM.

Av NTB | 05.07.2024 14:53:06

Sport: Osman Askin Bak kaller suspensjonen på to kamper for «urettferdig», og Tyrkias fotballforbund har allerede varslet en anke til Idrettens voldgiftsrett (CAS) i saken.

– Vi fordømmer Uefas urettferdige og partiske beslutning, som vi mener ikke har noe juridisk grunnlag og er fullstendig politisk, skriver idrettsministeren på meldingstjenesten X.

– Vi vil fortsette å utforske våre rettigheter juridisk mot denne dobbeltmoralen som gjelder mot vårt land og vår fotballspiller Merih Demiral. Vi tror på spillerne våre. Og de vil også gi sitt svar på den grønne banen, fortsetter han.

Demiral ble fredag utestengt i to kamper av Det europeiske fotballforbundet (Uefa) på grunn av feiringen han gjorde etter å ha scoret 2-0-målet i EM-seieren over Østerrike i åttedelsfinalen.

Demiral gjorde håndbevegelser som angivelig symboliserte to ulver, en feiring som skal være et symbol for den nasjonalistiske og høyreekstreme tyrkiske organisasjonen «De grå ulvene».

Suspensjonen gjør at Demiral ikke kan spille lørdagens EM-kvartfinale mot Nederland. Han vil også gå glipp av en eventuell semifinale, med mindre Tyrkia får medhold i CAS.

(©NTB)

Flere nyheter: