Menu
Robert Johansson er tilbake på landslaget. Foto: Geir Olsen / NTB

Johansson tilbake på landslaget – økonomisk krise rammer utøverne

Robert Johansson er tilbake på elitelaget i hopp etter ett års fravær. Landslagsutøverne må muligens ut med 50.000 kroner hver i egenandel for å være med.

Av NTB | 05.07.2024 15:03:38

Sport: Neste sesongs landslag ble klare fredag, melder skiforbundet på sine nettsider.

Johansson ble vraket fra landslaget sist sesong. Dermed bestemte han seg for å satse privat, og det lyktes han godt med.

Forbundet opplyser samtidig at utøverne går inn med en egenandel på 50.000 kroner hver for å få bli med kommende sesong. Målet er å skaffe nye inntekter slik at dette kan dekkes.

Skiforbundet har slitt økonomisk de siste årene, og spesielt hoppgrenen har hatt press på seg for å skaffe sponsorer. Forbundet opplyser til NTB at de håper å unngå at utøverne faktisk må betale 50.000 kroner fra egen lomme, og at situasjonen kan være løst før sesongstarten.

Johansson utgjør sammen med Forfang, Halvor Egner Granerud, Marius Lindvik og Kristoffer Eriksen Sundal de mannlige landslagshopperne med A-status.

Daniel-André Tande, som i en årrekke har vært en del av elitelaget, har B-status kommende sesong.

Sist sesong ble preget av bråk mellom herreutøverne og landslagssjef Alexander Stöckl. Det endte med at østerrikeren sluttet i jobben, og inn har Magnus Brevig kommet. Christian Meyer fortsetter som trener for kvinnelaget.

– Økonomisk er vi ikke i noen ønskelig situasjon, men vi vil bidra til et godt sportslig opplegg som kreves for å lykkes til vinteren, sier Johann Forfang.

Eirin Maria Kvandal, Silje Opseth, Thea Minyan Bjørseth og Anna Odine Strøm har A-status på kvinnelaget.

(©NTB)

Flere nyheter: