Menu
Michael Schumachers families tidligere sikkerhetsvakt har blitt arrestert. Foto: Itsuo Inouye / AP Photo / NTB.

Familiens tidligere sikkerhetsvakt arrestert i Schumacher-familiens utpressingssak

Tysk politi har arrestert en tidligere sikkerhetsvakt for familien til Formel 1-legenden Michael Schumacher i forbindelse med en pågående utpressingssak.

Av NTB | 05.07.2024 14:43:27

Sport: Det kunngjorde den tyske påtalemyndigheten fredag ettermiddag.

Den mistenkte 52-åringen skal være medskyldig til to menn som allerede er i varetekt, og han ble torsdag arrestert i byen Wülfrath.

Et stort volum av bevis ble også sikret, sier statsadvokat Wolf-Tilman Baumert. Mannen blir beskrevet som den mulige hjernen bak utpressingssaken.

I slutten av juni arresterte etterforskerne to mistenkte utpressere, en 53-åring og hans 30 år gamle sønn, som allerede er på prøvetid i en annen sak. Ifølge statsadvokaten hadde de private bilder av Schumacher-familien.

Etterforskningen av hvordan de to mennene hadde fått tak i bildene, som dokumenterte familiens privatliv og nære omgivelser, førte til pågripelsen av den 52 år gamle tidligere sikkerhetsvakten.

Schumacher ble hardt skadet i en skiulykke i slutten av 2013. Han har ikke vist seg offentlig siden den gang.

Tidligere har påtalemyndigheten opplyst at gjerningsmennene hadde hevdet overfor familiens ansatte at de var i besittelse av filer familien ikke ville skulle bli offentliggjort. De krevde flere millioner euro for ikke å publisere innholdet på det mørke nettet.

Michael Schumacher har vant sju VM-titler som Formel 1-fører.

(©NTB)

Flere nyheter: