Norges skip Marianne Rørvik, her under VM i Sverige i mars. Foto: Jonas Ekströmer / TT / NTB

Tung dag for Norges curlingkvinner med to tap

Norges kvinnelag i curling-EM hadde en tung dag tirsdag med tap både for Sverige (4-7) og Italia (6-7). Semifinaleplassen kan ryke.

Av NTB | 21.11.2023 23:19:44

Sport: Det norske laget vant fire av sine fem første kamper i turneringen, men er etter tirsdagens nedtur på delt 4.-plass med vertsnasjonen Skottland. Sveits og Italia har allerede sikret semifinaleplass.

Det norske laget med Marianne Rørvik som skip ledet 1-0 og 3-2 over Sverige, men resten av kampen var det svenskene med skip Isabella Wranå som hadde kommandoen.

Sverige «stjal» poeng i flere omganger der Norge hadde sistestein og tok til slutt en klar seier. Det svenske laget slo senere Estland og er på tredjeplass i grunnspillet med fem seire og to tap.

Norge ga Italia kamp hele veien i kveldskampen, men var aldri i ledelse. Italia ledet 2-0, 4-2 og 5-3 før de norske utlignet til 5-5 i 7. omgang. To italienske poeng i 9. omgang ga 7-5-ledelse, og Norge greide bare å svare med ett poeng i den siste omgangen.

Kristin Skaslien, Mille Haslev Nordbye og Martine Rønning er de øvrige på det norske laget.

Norge møter Tyrkia onsdag og avslutter mot VM-vertene Skottland torsdag, i det som kan bli en avgjørende kamp om semifinaleplass.