Christoph Baumgartner jubler over å ha scoret for Østerrike, mens tyskerne fortviler. Foto: Matthias Schrader, AP / NTB

Ny smell for EM-verten Tyskland – tapte for Østerrike etter rødt kort

Neste års EM-vert Tyskland avsluttet landslagsåret i fotball med en ny tung nedtur. Østerrike vant 2-0 i en kamp der Leroy Sané ble utvist.

Av NTB | 21.11.2023 23:29:46

Sport: Marcel Sabitzer og Christoph Baumgartner scoret i hver sin omgang for det østerrikske hjemmelaget, som sikret seg EM-billett allerede i oktober.

Sabitzer scoret ledermålet i det 29. minutt etter et fint angrep. Han skjøt mellom beina på midtstopper Jonathan Tah og inn i hjørnet.

Sané fikk rødt kort fire minutter etter sidebytte. Philipp Mwene ble felt av Sané, spratt opp og løp etter ham. Tyskeren la hendene rundt halsen på motspilleren og dyttet ham overende.

I det 73. minutt punkterte Baumgartner kampen alene med keeper Kevin Trapp etter å ha blitt satt opp av Michael Grigoritsch.

Tyskland håpet på en oppmuntrende avslutning på et blytungt år, men sesongfasiten ble tre seire, to uavgjorte og seks tap på elleve spilte kamper. Laget slapp inn hele 22 mål i år.

Etter at Hansi Flick måtte gi seg som landslagssjef ble det 2-1-seier over Frankrike med Rudi Völler som midlertidig sjef, og Julian Nagelsmanns regime startet med 3-1 over USA i oktober. Siden er det blitt 2-2 mot Mexico, fulgt av 2-3-tap hjemme for Tyrkia lørdag og tirsdagens smell i Wien.