Menu
Minnestedet for dem som ble drept i masseskytingen utenfor Dallas i helgen. Foto: Tony Gutierrez / AP / NTB

Tre små barn drept i masseskytingen i Texas

En tre år gammel gutt og hans foreldre samt to små søstre var blant ofrene for masseskytingen på et kjøpesenter ved Dallas i Texas i helgen.

Av NTB | 09.05.2023 11:14:28

Sosiale forhold: Åtte mennesker ble drept da en 33 år gammel mann åpnet ild mot tilfeldige mennesker i Allen Premium Outlets lørdag. Flere av de sårede er fortsatt innlagt på sykehus.

Etterforskningen tyder på at den mistenkte gjerningsmannen, som ble drept av politiet, hadde koblinger til høyreekstreme organisasjoner.

Amerikansk politi har nå offentliggjort identiteten til ofrene, og oversikten viser at flere av dem hadde asiatisk og latinamerikansk bakgrunn.

To søstre som gikk i andre og fjerde klasse – Daniela og Sofia Mendoza – ble også drept. Moren deres ble kritisk såret og er innlagt på sykehus.

En 27 år gammel ingeniør fra India er også på listen over de drepte, samt en 20-åring som jobbet som sikkerhetsvakt på kjøpesenteret.

Det siste offeret som ble identifisert, var en 32 år gammel mann fra Dallas.

Angrepet skjedde i Allen, som er en av de mest flerkulturelle forstedene i Dallas-området.

Sist måned skaffet han seg også noen nye tatoveringer, inkludert et stort hakekors og en SS-logo.

Politiet saumfarer nå sporene Garcia har etterlatt seg i sosiale medier. Så langt er det ingenting som tyder på at han er en del av en gruppe eller at han fikk hjelp i forbindelse med angrepet på kjøpesenteret.

Innlegg som Garcia har delt i sosiale medier, tyder dessuten på at han var opptatt av nazistisk ideologi, hvit makt-bevegelsen, våpen og masseskytinger.

Mye av aktiviteten har foregått på en konto på en russisk plattform kalt Odnoklassniki.

– Selv om jeg hadde gått til en psykolog, så ville de ikke greid å fikse hva som nå enn er galt med meg. I tillegg er det helvetes dyrt, lyder teksten.

Kontoen inneholder også bilder av Garcia i bar overkropp med et stort hakekors tatovert på brystet.

Garcia ble sparket fra militæret i 2008 etter bare tre måneders opplæring på grunn av mentale problemer, ifølge en ikke navngitt kilde i det amerikanske forsvaret.

Andre funn tyder på at Garcia hadde gjort søk for å finne ut når kjøpesenteret ville være på sitt travleste. Angrepet ble gjennomført lørdag ettermiddag lokal tid, da mange familier var ute og handlet.

Det var New York Times som først meldte om kontoen på det russiske mediet, og ektheten er senere blitt identifisert av Bellingcat.

Det yngste offeret var tre år gamle James Cho, som ble drept sammen med sine foreldre. James’ seks år gamle bror ble såret, men overlevde. Familien hadde sørkoreanske røtter.

Under angrepet hadde den mistenkte gjerningsmannen – Mauricio Garcia – på seg uniformslignende klær og et merke med bokstavene RWDS, en forkortelse for «Right Wing Death Squad». Merket er populært i høyreekstreme grupperinger.

Et innlegg som ble publisert samme dag som masseskytingen, inneholder sitater fra TV-serien «South Park» og andre filmer og TV-programmer, noe som tyder på at han også hadde psykiske problemer, ifølge CNN.

I midten av april la Garcia ut bilder av en butikk i nærheten av der han startet angrepet. Det kan tyde på at han har planlagt angrepet i ukevis.

(©NTB)

Flere nyheter: