Menu
Det er full fyr i barnehage inne på området til Oslo universitetssykehus på Ullevål. Foto: Javad Parsa / NTB

Politiet undersøker om brannen i barnehage ved Ullevål sykehus kan være påsatt

Brannmannskapene har fått kontroll på brannen i en barnehage inne på området til Ullevål sykehus i Oslo. Brannen kan være påsatt.

Av NTB | 09.05.2023 11:14:17

Ulykker og naturkatastrofer: Politiet har iverksatt etterforskning.

– En av hypotesene politiet jobber ut ifra, er at brannen er påsatt, sier påtaleansvarlig Kamilla Sandvik Forsdahl i en pressemelding.

Det er gjennomført flere vitneavhør og foretatt kriminaltekniske undersøkelser.

Det var tirsdag rundt klokken 4.30 at nødetatene rykket ut etter melding om at det brant kraftig i en barnehage ved Ullevål sykehus. Først en time senere hadde brannmannskapene kontroll på brannen. Da var bygget helt utbrent, og det var ikke lenger fare for at brannen skulle spre seg.

Årsaken til brannen er ikke kjent.

Underveis i slukningsarbeidet hadde brannvesenet over 15 biler på stedet.

Kanvas har sju barnehager inne på området ved Ullevål sykehus – de to barnehagene, Lønnebakken og Veslefrikk ble tatt av brannen. Totalt er det i overkant av 120 barn i de to barnehagene, skriver Avisa Oslo. Nå jobber Kanvas med å finne lokaler å drive barnehagen videre.

Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap), sier til Dagbladet at bydelen jobber for å ivareta barn og voksne etter brannen.

– Det er dramatisk når folk opplever at barnas barnehage brenner ned over natta. Og det er ikke lenge siden vi hadde brann i en annen barnehage i byen. Bydelen samarbeider med driverne for å ivareta barn og voksne tilknyttet barnehagen, sier byrådslederen.

Brannen fant sted inne på området til sykehuset, og bygningen på rundt 600–700 kvadratmeter sto i full fyr da nødetatene kom til stedet. Ved 5-tiden ble det meldt at det ikke skal ha vært personer i bygget.

– I dag blir det stengt, men vi håper å finne alternative lokaler så fort som mulig, sier HMS-ansvarlig i Kanvas, Karin Bull, til avisen.

(©NTB)

Flere nyheter: