Menu
En ansatt i Tollvesenet gikk kveldstur med tjenestehunden sin Centa, da tollhunden markerte på en pizzabil som inneholdt over 50 kilo hasj. Foto: Sørvest politidistrikt / NTB

Tollhund på kveldslufting fant over 50 kilo hasj i pizzabil

Kveldsturen ble litt annerledes for tollhunden Centa da labradoren plutselig fikk ferten av jobb. Nå er fire personer siktet i saken. To av disse er pågrepet.

Av NTB | 29.03.2023 09:14:01

Kriminalitet og rettsvesen: Hendelsen fant sted 12. januar.

En ansatt i tollvesenet var ute på kveldstur med Centa i et boligområde i Stavanger, da hunden markerte på en bil som sto parkert. Hundeeieren tok kontakt med politiet, som rykket ut med egen narkotikahund. Også den markerte på bilen.

Inne i bilen fant politiet over 50 kilo med hasj, og fire personer i 20- og 30-årene ble etter hvert siktet. To av disse er nå varetektsfengslet.

Ifølge Stavanger Aftenblad skal bilen være en norskregistrert pizzabil. Eieren av pizzabilen ble pågrepet da han kom til politihuset i Stavanger og krevde bilen utlevert, sier påtaleansvarlig politiadvokat Odd Nesse til avisen.

Mannen nekter enhver befatning med narkotikaen og hevder han hadde lånt bort bilen.

– Min klient ville aldri oppsøkt politiet om han visste om narkotikaen, sier mannens forsvarer, advokat Helene Haugland.

Også den andre mannen som er pågrepet i saken, nekter straffskyld. Det er ikke kjent hvordan de to siste som er siktet i saken, stiller seg til siktelsen.

(©NTB)

Flere nyheter: