Menu
Ståle Solbakken fikk dårlig utbytte av årets første landslagssamling, men insisterer på at laget er på rett vei. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Solbakken insisterer: – Vi er på rett vei

Starten på EM-kvalifiseringen ble tøff for Norge, men Ståle Solbakken er fortsatt like sikker på at laget er på rett vei.

Av NTB | 29.03.2023 08:54:21

Sport: Ett poeng på to bortekamper og fem poeng bak Skottland, som er Norges antatt tøffeste rival i kampen om 2.-plass bak gruppas storfavoritt Spania, er en stygg fasit.

– Spillerne føler seg robbet og ranet, sier Solbakken etter at mye godt spill og massevis av sjanser resulterte i bare ett mål og ett poeng til sammen.

Skottlands seier over Spania var også en strek i regningen.

– Da jeg så Spanias lagoppstilling, tenkte jeg at det kunne skje. De tok bort alt av rutine. Da blir det vanskelig når de kommer under, sier Solbakken.

– Vi fikk tøffest mulig åpning med to tøffe bortekamper, lang reise og tidsforskjell. Vi kan snakke til vi blir grønne i ansiktet, men jeg er fortrøstningsfull på grunn av prestasjonen. Man kan ikke ta fra oss at vi er et godt fotballag. Vi spilte bra i 60-70 minutter av begge kamper. Så må vi bedre stå av periodene der vi ikke er så bra.

– Leo vinner den duellen 98 av 100 ganger, men nå gjorde han ikke det. Stefan ble sikkert litt overrasket av det, og så fikk spissen en voldsomt bra førstetouch. Men det skal ikke skje, sier landslagssjefen.

Han peker på at laget har tatt steg spillmessig.

– Samtidig vet vi at vi blir målt på en ting, og det er poeng, men vi er på rett vei. For å henge med i internasjonal fotball i dag må man kunne dette.

I juni kommer Skottland og Kypros til Ullevaal. Da må Norge ikke bare spille bra og skape sjanser, men vinne.

Baklengsmålet mot Georgia er ett eksempel. Stopperne Leo Østigård og Stefan Strandberg var ikke på sitt beste da.

– Jeg synes vi spiller en form for fotball Norge ikke har sett på lenge. Det er et mer avansert spill mot etablert forsvar. Vi tør å spille i rom som vi ikke brukte før, sier han.

(©NTB)