Menu
Kong Charles og dronning Camilla landet på Berlin Brandenburg lufthavn onsdag ettermiddag. Foto: Jens Buettner / DPA / AP / NTB

Kong Charles besøker Tyskland

Charles III har dratt til Tyskland på sin første utenlandsreise som konge. Han skulle egentlig først til Frankrike, men dette besøket er inntil videre utsatt.

Av NTB | 29.03.2023 09:34:06

Politikk: Årsaken til utsettelsen er de omfattende protestene mot pensjonsreformen i Frankrike.

Dermed blir Tyskland åsted for Charles’ første statsbesøk. Han og dronning Camilla ble mottatt med salutt da de landet på Berlin Brandenburg lufthavn onsdag ettermiddag – før de skulle videre til Brandenburger Tor i sentrum av den tyske hovedstaden.

Torsdag blir Charles den første britiske monarken noensinne som får tale til de tyske folkevalgte i Forbundsdagen. I tillegg skal han møte ukrainske flyktninger. Fredag reiser Charles og Camilla til Hamburg, før de setter kursen hjemover.

Trolig vurderte Macron at det var uheldig å ta imot en konge på Versailles-slottet med sinte demonstranter utenfor porten.

Planen om å legge Charles’ første statsbesøk til Frankrike og Tyskland, ble tolket som et forsøk på å bedre Storbritannias forhold til EU-land etter brexit, ifølge BBC.

Etter at dronning Elizabeth ble kronet i 1953, gikk hennes første utenlandsreise til tidligere britiske kolonier i Samveldet av nasjoner.

Deretter går ferden til det tyske presidentpalasset, hvor Charles og president Frank-Walter Steinmeier skal diskutere bærekraftig utvikling. Dette er et tema som opptok Charles mens han var tronarving.

Den opprinnelige planen var å dra til Frankrike 26. mars, og deretter videre til Tyskland. Det var president Emmanuel Macron som ba om at Frankrike-besøket ble utsatt.

(©NTB)

Flere nyheter: