Menu
Politiet undersøker omstendighetene etter at to tog tirsdag kveld kjørte på gjenstander som var lagt på jernbanelinjen ved Elveveien mellom Larvik og Sandefjord. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Tog kjørte inn i store gjenstander i Larvik – ingen skadd

Et tog kjørte inn i store gjenstander som lå i sporet på Vestfoldbanen i Larvik tirsdag kveld. Ingen personer ble skadd.

Av NTB | 12.04.2023 00:04:08

Kriminalitet og rettsvesen: Det lå blant annet et brannslukningsapparat og betongblokker med armeringsjern i sporet, opplyser pressevakt Harry Korslund i Bane Nor til NTB.

Ifølge Korslund observerte togføreren en person med hodelykt i området.

– Vi ser alvorlig på dette. Store og tunge gjenstander har potensial til å skade tredjeperson, og det kan gå ordentlig galt. Slike ting i sporet kan føre til avsporinger når toget kommer i høy hastighet, sier Korslund til NTB.

Politiet er koblet inn i saken.

– Det er alvorlig å prøve å sabotere toget. Dette er ikke guttestreker, det er langt mer alvorlig enn som så, sier operasjonsleder Trond Egil Groth i Sørøst politidistrikt til NTB.

Politiet har hundepatruljer på plass som undersøker langs sporet og området rundt. De ønsker også å komme i kontakt med eventuelle vitner.

Ifølge politiet var tømmerstokker, en gassflaske og en steinhelle plassert i sporet i området Elveveien i Larvik.

To tog skal ha truffet gjenstandene med rundt en times mellomrom. Det første toget kjørte i høy hastighet, og det smalt da toget traff gjenstandene, ifølge Groth. Andre gang kjørte toget saktere.

Vestfoldbanen var stengt mellom Larvik og Sandefjord i en periode tirsdag kveld, men togtrafikken kom etter hvert i gang igjen.

Flere nyheter: