Menu
Caroline Seer trøstes av lagkaptein Magdalena Eriksson etter at hun ble skadd i Sveriges landskamp mot Norge på Gamla Ullevi. Foto: Lise Åserud / NTB

Seger ut med skade: – Jeg lider med henne

Sveriges superveteran Caroline Seger (38) måtte ut med skade etter å ha blitt byttet inn i 3-3-kampen mot Norge.

Av NTB | 11.04.2023 23:54:19

Sport: Akkurat som Ada Hegerberg gjorde Seger i påskeuka comeback på landslaget etter et svært langvarig skadeopphold. Som Hegerberg måtte hun byttes ut i tirsdagens kamp på Gamla Ullevi, men i motsetning til Hegerberg ser det ut til at skaden kan være alvorlig.

Hegerberg satte seg ned etter en duell i første omgang og gikk av banen før det var spilt en halv time. Etter kampen avdramatiserte hun skaden, både i intervju med NRK og i en Twitter-melding med teksten «it’s all good» der hun gjorde det klart at det var for ikke å risikere noe.

Seger ble byttet inn etter en drøy time, men omtrent ti minutter senere satte hun seg ned og holdt seg til leggen. Sverige utsatte planlagte bytter mens hun prøvde å spille videre, men det gikk ikke. I det 76. minutt ble hun byttet ut med Stina Blackstenius.

– Jeg var nesten på gråten da hun måtte ut. Jeg vet hvor mye hun har kjempet for å komme tilbake. Så spiller hun et par kamper, og så er det samme dritt igjen.

Seger, som har flere landskamper enn noen annen europeisk spiller, slet med problemer i leggen etter en operasjon i hælsenen, og nå ser hun ut til å ha pådratt seg leggproblemer igjen.

Mot Danmark langfredag spilte Seger sin første landskamp på 255 dager. Dagen før spilte Hegerberg sin første landskamp på 216 dager.

Lagets playmaker Kosovare Asllani mistet begge kampene under samlingen på grunn av skade og fikk stor oppmerksomhet i svenske medier da hun mandag avbrøt et intervju fordi følelsene tok overhånd da hun ble spurt om skaden.

Det er over tre måneder til VM, men skadeproblemene er en bekymring for svenskene.

– Jeg lider med henne, sa samboeren Olivia Schough til Aftonbladet etter kampen.

Også Linda Sembrant, som spiller med ansiktsmaske etter et nesebrudd, ble sendt til undersøkelser etter kampen mot Norge.

(©NTB)

Flere nyheter: