Menu
En av de to mennene som nå er dømt for en rekke forhold, blant annet oppbevaring av dynamitt og trusler. Den eldste av dem ble pågrepet i fjor sommer etter å ha truet med øks i Pilestredet i Oslo. Foto: Astrid Pedersen / NTB

To menn dømt for trusler og dynamitt-besittelse

To menn i Oslo er dømt for oppbevaring av dynamitt og for å ha brukt det til å fremsette trusler med. Sprengstoffet ble oppbevart i en leilighet i hovedstaden.

Av NTB | 13.06.2024 18:33:03

Kriminalitet og rettsvesen: De to mennene på 49 og 48 år er dømt til henholdsvis ti og seks måneders fengsel, ifølge Avisa Oslo. Dynamitten ble avbildet og bilder sendt til en mann 49-åringen var i konflikt med. Samtidig ble bildene lagt ut på Facebook.

49-åringen tilsto forholdene da Oslo tingrett behandlet saken. 48-åringen nektet straffskyld.

Skadeevnen og skaderisikoen var liten slik sprengstoffet ble funnet, konkluderte politiet, men retten mener likevel oppbevaringen av dynamitten kunne medført store konsekvenser ved et uhell.

– Det kunne skjedd uhell, for eksempel en brann. I et slikt tilfelle ville sprengstoffet hatt effekt til å gjøre betydelig skade, og en detonering av all dynamitt, kunne medført personskader og materielle skader på leiligheter, heter det i dommen.

Den 48 år gamle mannen sto bare tiltalt for sprengstoff-oppbevaringen og truslene, mens dommen mot 49-åringen inkluderte en rekke poster, deriblant sykkeltyveriet, trusler mot offentlig tjenesteperson, brann- og eksplosjonsvernloven og våpenloven.

(©NTB)

Flere nyheter: