Chidera Ejuke, her fra tiden som Vålerenga-spiller, ble matchvinner for Sevilla tirsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB

Tidligere VIF-spiller Ejuke ble matchvinner for Sevilla

Chidera Ejuke (26), med en fortid i Vålerenga, ble matchvinner da Sevilla vant 2-1 over Valladolid i spansk 1. divisjon tirsdag.

Av NTB | 24.09.2024 21:31:19

Sport: Ejuke ble byttet inn en halvtime før slutt, og i det 85. minutt ble han den store helten da han plukket opp ballen rett utenfor 16-meteren, førte den på tvers av banen og avsluttet med et skudd i motsatt hjørne før han feiret med noen C-momenter fra turnhallen.

Det var hans første mål for Sevilla, som signerte ham etter at kontrakten med CSKA Moskva utløp i sommer. Han har de siste årene spilt i Tyskland og Belgia på låneavtaler. Nigerianeren var Vålerenga-spiller fra 2017 til 2019.

Sevilla tok ledelsen rett før pause. Etter et voldsomt press fra hjemmelaget løp Dodi Lukebakio opp ballen ved dødlinja og slo hardt inn foran mål, der Gerard Peque styrte den inn fra kort hold. Målet ble sjekket lenge for mulig offside, men man fant intet galt.

Kike Perez skjøt direkte, og ballen endret retning på José Angel Carmona nok til at Ørjan Nyland var sjanseløs.

Etter Ejukes scoring ble det dramatiske sluttminutter etter at Sevilla-stopper Marcão ble utvist med to gule kort, men Nyland og lagkameratene holdt tett.

Hjemmelaget halte seieren i land hjemme på Estádio Bernabeu. Barcelona er ett poeng foran og kan gjenopprette fire poengs luke med seier over Getafe onsdag.

I det 56. minutt utlignet Valladolid etter et fint angrep i mange trekk. Mario Martín sto for en stor prestasjon da han ble satt opp av Luis Perez, gjorde en piruett og stormet mot dødlinja før han slo skrått ut i feltet.

Real Madrid tok seg opp i rygg på serieleder Barcelona med 3-2-seier over Alavés. Lucas Vázquez scoret i kampens første minutt, og Kylian Mbappé og Rodrygo økte hver sin gang. Det gikk mot en klar seier, men to raske reduseringer helt på tampen skapte ny spenning.