Menu
Trafikk i Sinsenkrysset i Oslo. Ti personer mistet livet i trafikken i mai. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Ti personer døde i trafikken i mai

Ti personer har mistet livet i trafikken i mai. Seks av dem var menn på motorsykkel, noe Trygg Trafikk omtaler som en fryktelig start på MC-sesongen.

Av NTB | 03.06.2024 07:53:12

Ulykker og naturkatastrofer: Så langt i år har 38 personer omkommet, noe som utgjør tre flere enn i samme periode i fjor, skriver Trygg Trafikk i en pressemelding.

De trekker særlig fram motorsykkeldødsfallene, som de beskriver som en fryktelig start på MC-sesongen. Totalt har seks mannlige motorsyklister mellom 16 og 54 år mistet livet.

– Når sola titter fram, snøen smelter og grusen feies vekk, får vi som oftest alvorlige ulykker på MC. Denne sesongen er dessverre intet unntak. Vi vet at motorsyklistene er ekstra sårbare siden de ikke beskyttes av et karosseri, men kun har hjelm og kjøredress, sier Bård Morten Johansen, fagsjef i Trygg Trafikk.

Nå som vi går inn i den første sommermåneden, frykter Johansen at det blir enda flere ulykker. Om sommeren valfarter både nordmenn og utenlandske turister Norge på kryss og tvers.

– Fint vær og tørre veier frister mange til å kjøre fortere enn fartsgrensen og det forholdene tilsier. Fartsgrensene er satt av en grunn, blant annet ut ifra standard på veien. Da er det både fryktelig dumt og farlig hvis man velger å kjøre fortere. I trafikken er vi avhengig av at samtlige følger gjeldende regler og bidrar til at alle kommer seg trygt fram, sier Johansen.

(©NTB)

Flere nyheter: