Menu
Sju av ti nordmenn planlegger sommerferie i år. Nesten halvparten av dem vil reise til utlandet, viser Virkes reisepuls for 2024. Foto: Solveig Vikene / NTB

Sju av ti nordmenn planlegger sommerferie i år

Sju av ti nordmenn planlegger sommerferie i år, viser Virkes reisepuls for 2024. De fleste vil holde seg i Norge.

Av NTB | 03.06.2024 08:13:03

Fritid: Nesten halvparten av de som planlegger å ta ferie vil reise til utlandet. 3 av 4 oppgir derimot at årets sommerferie blir i Norge, viser undersøkelsen som er foretatt blant 2000 respondenter i april.

– Sommerferien prioriteres til tross for en strammere økonomi for mange, sier bransjedirektør for reiseliv Audun Pettersen i Virke.

Gjennomsnittshusholdningen vil bruke 38.400 kroner på ferien, men de som planlegger å legge ferien til utlandet vil ha et gjennomsnittlig budsjett på 53.450 kroner. Av de spurte svarer 22 prosent at de vil bruke mer penger på ferien i år, enn i fjor. Nesten halvparten svarer at feriebudsjettet er det samme som i 2023.

– Selv om den norske kronen har styrket seg den siste uken så har ferie i utlandet blitt dyrere, men så må vi huske at prisnivået på mange varer og tjenester er vesentlig lavere enn i Norge, sier Pettersen.

(©NTB)

Flere nyheter: