Menu
Lovise Skarbøvik Andresen senket sin personlige bestetid på 100 meter hekk. Foto: Heiko Junge / NTB

Tårevåt Andresen perset på 100 meter hekk: – En enorm opplevelse

Lovise Skarbøvik Andresen (20) løp inn til ny personlig bestetid på 100 meter hekk med 12,89, men hun tok seg ikke til finale i friidretts-EM i Roma.

Av NTB | 08.06.2024 20:43:07

Sport: 20-åringen løp over målstreken på femteplass i sitt heat. Til tross for at hun leverte en sterk tid, holdt det ikke til finaleplass.

Likevel var hun i ekstase. Tårene trillet da hun snakket med NRK.

– Jeg er veldig fornøyd. Det er en enorm opplevelse og noe jeg tar med meg resten av livet, sa hun.

Ambisjonene er der.

– Forhåpentlig ender jeg enda høyere i toppen og klarer å hevde meg om et par år. Jeg hevder meg ok nå, men jeg håper å være enda høyere der oppe om kort tid. Jeg har ingen ord på hvor stort dette er, sa hun.

Det var kort vei til en finaleplass.

– Det er vanskelig å forstå hvor lite seks hundredeler er for dem som ikke forstår friidrett, men det viser at jeg har noe her å gjøre, sa 20-åringen som har satt to personlige rekorder i løpet av to mesterskapsdager i Roma til NTB og øvrige norsk presse.

Andresen tok seg til semifinale etter å ha senket sin bestenotering til 12,96 i 1. runde fredag. Lørdag løp hun enda raskere. Familien er på plass i Italia for å følge 20-åringen fra tribuneplass.

– Det betyr ekstra mye at alle er her for å følge meg. De er hele verden. De gjør det mulig for meg å drive med dette.

20-åringen er fra Ellingsøy i Ålesund, men har bodd i Ulsteinvik de fire siste årene. Hun bor i en leilighet på fotballaget Hødds hjemmebane Høddvoll og har representert Karsten Warholms klubb Dimna de fire siste årene.

(©NTB)