Luka Modric scoret mot Portugal. Foto: Pedro Rocha / AP Photo / NTB.

Kroatia senket Portugal på bortebane i generalprøven før EM

Luka Modric og Ante Budimir sikret en knallsterk 2-1-seier for Kroatia borte mot Portugal lørdag kveld.

Av NTB | 08.06.2024 20:43:17

Sport: Det var begge lagenes siste treningskamp før fotball-EM starter i Tyskland 14. juni.

Kroatia fikk en drømmestart på kampen da kaptein Modric banket gjestene i ledelsen etter bare åtte minutter. 38-åringen satte dermed inn sitt 35. mål på 175 landskamper for Kroatia.

Gjestene holdt ledelsen hele veien til pause, men etter hvilen kom Liverpool-stjernen Diogo Jota inn og utlignet etter bare tre minutter på banen.

Etter jubelrusen hadde lagt seg etter Jotas scoring, viste de oppmøtte portugiserne også sin begeistring for Modric da han ble byttet ut etter 54 minutter. Veteranen gikk av banen til stående applaus fra hele stadion.

Dessverre for portugiserne var det kroatene som kunne slippe jubelen løs igjen to minutter senere da Ante Budimir satte inn 2-1 for gjestene.

Portugals store stjerne, Cristiano Ronaldo, satt hele kampen på benken.

Kroatia har blitt trukket i gruppe B i EM sammen med Spania, Albania og Italia, mens Portugal skal opp mot Tsjekkia, Tyrkia og Georgia i gruppe F.