Sunak tar avstand fra bruk av klasevåpen i Ukraina
Storbritannias statsminister Rishi Sunak sier Storbritannia tar klart avstand fra bruk av klasevåpen etter at USA har besluttet å gi slike våpen til Ukraina.
Økonomi og næringsliv: Sunak understreker lørdag at Storbritannia er blant de 123 landene som har underskrevet konvensjonen om forbud mot produksjon og bruk av klasevåpen, og han påpeker at Storbritannia heller vil støtte Ukrainas kamp mot de russiske invasjonsstyrkene med stridsvogner og langdistansevåpen.
Mandag skal Sunak møte president Joe Biden i London før de begge reiser til Vilnius for å delta på Nato-toppmøtet.
Fredag kunngjorde Biden-administrasjonen at den besluttet å gi Ukraina klasevåpen, noe ukrainerne har bedt om. Begrunnelsen er at USAs egne lagre av artillerigranater begynner å tømmes og at Ukraina er i ferd med å gå tom for ammunisjon.
USAs beslutning om klasevåpen-leveranser har blitt møtt med kritikk fra mange hold.
Både Ukraina og Russland har allerede brukt klasevåpen i løpet av krigen, blant annet har ukrainske styrker i det siste brukt tyrkiskproduserte klasevåpen, ifølge CNN.
Klasevåpen er bomber, granater eller stridshoder som åpner seg i luften og sprer hundrevis av mindre sprengladninger over et stort område.
Udetonerte sprengladninger kan bli liggende i mange år etter at krigshandlingene er over og rammer ofte sivile som får revet av armer og bein.