Menu
Kenyas opposisjonsleder Raila Odinga snakket mandag til tilhengere i Nairobi. Foto: AP / NTB

Student drept da politiet skjøt mot demonstranter i Kenya

En student ble drept da politiet åpnet ild under voldelige sammenstøt mellom demonstranter og opprørspoliti vest i Kenya, ifølge politiet.

Av NTB | 20.03.2023 20:53:59

Politikk: Demonstranter kastet stein under hendelsene i Maseno, og seks betjener ble såret, opplyser politiet mandag kveld. Det fikk sikkerhetsstyrkene til å skyte med skarpt, noe som førte til at tredjeårsstudenten William Mayange ble truffet av et nakkeskudd. Han ble erklært død på sykehus, opplyser politiet.

Det var store protester mot høye levekostnader i Kenya mandag. Flere ble pågrepet i sammenstøt med opprørspoliti da opposisjonen demonstrerte i hovedstaden Nairobi.

Kenyas opposisjonsleder Raila Odinga ledet an i protestene mot president William Ruto, som demonstrantene krever avsatt på grunn av de høye levekostnadene i landet.

Odingas bilkortesje ble nektet adgang til Nairobis finansdistrikt, men kjørte i stedet rundt i byen. Opposisjonslederen stanset flere ganger og talte til tilhengere, før politiets bruk av tåregass og vannkanoner tvang ham til å kjøre videre.

Minst tre folkevalgte og en rekke demonstranter ble pågrepet under protestene, der demonstranter kastet stein og brannbomber mot politifolkene. Alle ble løslatt kort tid etter.

Odinga tapte i fjor presidentvalget mot Ruto med knapp margin og har nå lovet ukentlige demonstrasjoner framover, til tross for at regjeringen har nedlagt forbud mot dette.

– Jeg vil at folk kommer ut på gatene og viser sin misnøye over det som skjer i landet vårt, sa han til sine støttespillere søndag.

Kenyas innenriksminister Kithure Kindiki advarte i en uttalelse søndag om at alle som oppfordrer til offentlig uorden eller forstyrrer freden i landet, vil bli tiltalt.

Odinga hevder også at politiet avfyrte skudd mot bilen hans, men politiet har ikke villet kommentere dette.

Stigende priser på grunnleggende nødvendighetsvarer, en svak valuta og ekstrem tørke har gjort livet vanskelig for mange kenyanere. Millioner av mennesker sliter nå med å finne nok å spise.

(©NTB)

Flere nyheter: