Menu
Anniken Obaidli og Storhamar er klar for sluttspillfinale mot Vipers. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Storhamar fullførte snuoperasjonen – klar for sluttspillfinale mot Vipers

Den ferske europaligamesteren Storhamar gjorde jobben og er klar for sluttspillfinale i håndball etter 32-26 og 2-1-seier sammenlagt mot Sola.

Av NTB | 18.05.2024 19:50:42

Sport: I finalen venter tre ganger Champions League-mester Vipers, som siden 2017 har vunnet 28 strake sluttspillskamper. Den første finalekampen spilles i Kristiansand førstkommende tirsdag.

Storhamar og Sola fulgte hverandre tett i den første omgangen. Tross et lite Storhamar-overtak nektet gjestene å slippe taket, og sekunder før sidebyttet sørget Janne Håvelsrud Eklo for at rogalendingene bare var to mål bak til pause.

Etter sidebyttet holdt vertene standhaftig fast på ledelsen. Tross tre tominuttere og utvisning på Mia Solberg Svele nektet gultrøyene Sola lenge å komme helt ajour. Med et kvarter igjen utlignet imidlertid Sola til 23-23.

Mot slutten fortsatte lagene å følge hverandre, men noen sterke sluttminutter fra Storhamar sørget for at vertene tok seg til finale.

– Vi krysser fingrene for at det ikke er alvorlig. Det er ikke noen fine bilder. Det er trist, sa TV 2-ekspert Ida Alstad etter situasjonen.

Sola-trener Steffen Stegavik sa til TV 2 i pausen at han var usikker på skadeomfanget til keeperen.

Sola gikk seirende ut av den første semifinaleduellen 7. mai, før Storhamar svarte og kvitterte til 1-1 og tvang fram en tredje og avgjørende kamp. Før lørdagens duell var Storhamar-profil Solberg Svele tydelig på at de ikke måtte falle tilbake på nivået de viste i den første semifinalen.

– Vi var en sliten gjeng sist, men jeg synes vi har kommet oss. Vi ønsker bare å fremstå helt annerledes enn i den første semifinalen, fordi det var ikke akseptabelt fra vår side. Det var faktisk helt «natta». Jeg håper vi klarer å ta med noe av det vi gjorde bra sist inn hit i dag, sa Svele til TV 2 før kampen.

Sju minutter ut i lørdagens kamp, i forbindelse med Storhamars 5-2-scoring, gikk det galt for Solas keeper Rikke Granlund. Målvakten fikk tilsynelatende en vond vridning i kneet, og den solide sisteskansen måtte hjelpes av banen etter å ha fått behandling.

Storhamar ble forrige helg historisk som Norges første tittelvinner i europaligaen, som er nivå to i europeisk klubbhåndball. Rumenske Gloria Bistrita ble slått 29-27 i finalen.

(©NTB)