Menu
Max Verstappen vant kvalifiseringen for åttende gang på rad og tangerte rekorden til Ayrton Senna. Det skjedde på banen der Senna mistet livet for 30 år siden. Foto: Luca Bruno, AP / NTB

Verstappens åttende pole på rad – tangerte Senna-rekord på Imola-banen

Max Verstappen vant kvalifiseringen til Emilia Romagnas Grand Prix og har «pole position» for åttende VM-runde på rad.

Av NTB | 18.05.2024 18:39:31

Sport: Dermed har nederlenderen tangert rekorden til den brasilianske legenden Ayrton Senna, som vant åtte kvalifiseringer på rad i årene 1988-89.

– Jeg er veldig glad for å få pole her, og det er en fin måte å minnes ham 30 år etter at han døde på denne banen, sa Verstappen.

– Han var en utrolig Formel 1-fører.

Ayrton Senna døde da han krasjet i VM-runden på Imola 1. mai 1994. Han hadde tre VM-titler, like mange som Verstappen har nå.

– Helgen har vært veldig vanskelig til nå, og jeg trodde ikke det skulle gå så bra, men vi gjorde noen endringer rett før kvalifiseringen. De gjorde at jeg følte meg litt mer komfortabel, og jeg kunne presse litt hardere, sa han.

– Jeg kjørte på grensen, og adrenalinet pumper fortsatt.

De to McLaren-bilene var nærmest ham. Oscar Piastri var slått med 0,074 sekund og Lando Norris med 0,091. Imidlertid ble Piastri flyttet ned tre plasser som straff for at han hindret Haas-fører Kevin Magnussen i første kvalifiseringsomgang.

Dermed starter Norris, som vant forrige VM-runde i Miami, ved siden av Verstappen søndag.

Piastri stiller ved siden av George Russell i tredje rekke.

Verstappens lagkamerat Sergio Perez hadde en dårlig dag. Han kjørte i veggen under trening og tok seg ikke videre fra 2. kvalifiseringsomgang.

Verstappen leder VM 33 poeng foran Pérez. Søndagens løp er det første på europeisk jord denne sesongen.

Den nederlandske Red Bull-føreren har vunnet kvalifiseringen i alle de sju VM-rundene så langt i år, i tillegg til den siste i fjor. Verstappen ventet ikke å lykkes lørdag.

Ferrari-bilene gjorde det svært godt under trening, men Charles Leclerc og Carlos Sainz må nøye seg med å starte i annen rekke, som nummer tre og fire.

(©NTB)