Chelsea-kvinnene feirer seriegull for femte gang på rad. Manager Emma Hayes med trofeet ved siden av lagkaptein Millie Bright. Guro Reiten, som hadde to assist i den avgjørende kampen, til venstre i bakerste rekke. Foto: Martin Rickett, PA via AP / NTB

To Reiten-assist da Chelsea ble seriemester – Ramirez herjet på Old Trafford

Guro Reiten la opp til ledermålet før det var spilt to minutter, og Chelsea-kvinnene tok sitt femte seriegull på rad med 6-0 over Manchester United.

Av NTB | 18.05.2024 18:00:56

Sport: Dermed kunne manager Emma Hayes feire en 14. tittel før hun forlater Chelsea og blir USAs landslagssjef. Sir Alex Ferguson var blant de rundt 20.000 tilskuerne på Old Trafford, men han fikk se et United-lag som ble overkjørt.

Mayra Ramirez var den store spilleren. Den colombianske spissen var tilbake etter skade, og United, som er nybakt FA-cupvinner, hadde ikke noe svar på hennes kraft og rykk. Hun sto med to mål og to assist da lagene gikk til pause på 4-0 til gjestene.

Reiten bidro til å punktere spenningen for godt da hun sekunder ut i den andre omgangen løp opp returen etter sitt eget stolpetreff og serverte Melanie Leupolz pasningen til det femte Chelsea-målet.

Fran Kirby satte punktum i sin siste kamp som Chelsea-spiller. I likhet med Maren Mjelde, som ikke var i troppen lørdag, forlater hun klubben.

– Jeg tok ut et lag av ledere. Her på Old Trafford var det avgjørende å ha modne spillere, og de leverte en vidunderlig forestilling, sa Hayes til Sky Sports.

Manchester City slet seg til seier i bortekampen mot Aston Villa, men hadde ikke noe svar på Chelseas målrush.

Så tapte Manchester City for Arsenal med to sene baklengsmål, og samme kveld scoret Reiten fire mål og la opp til to da Chelsea tok igjen Citys «uinntakelige» målforskjell med 8-0 over tabelljumbo Bristol City.

– Jeg håper på et glass vin med sir Alex etterpå, sa Hayes etter triumfen på Old Trafford.

– Halve landet hadde avskrevet oss, men vi har monstermentalitet. Det er ekstra spesielt å vinne serien for Emma og spillerne som forlater oss, sa lagkaptein Millie Bright til Sky Sports.

I kampens 2. minutt slo Nathalie Björn en løpeball som Reiten forfulgte i fullt firsprang langs venstrekanten. Innlegget var perfekt for Ramirez, som stanget inn ledermålet.

Seks minutter senere ble et utspark fra United-keeper Mary Earps nikket tilbake, og Ramirez slo en stikker til Johanna Rytting Kaneryd som doblet ledelsen.

Reiten holdt på å øke til 3-0 før det var spilt ti minutter, men Jayde Riviere kastet seg og blokkerte avslutningen ved lengste stolpe.

United yppet seg med en nikk i tverrligger fra Maya Le Tissier, men Chelsea var klart best og tok en knusende revansj over laget som knuste FA-cupdrømmen med seier i semifinalen.

På overtid i omgangen rykket Ramirez forbi Lisa Naalsund og Hannah Blundell før hun banket inn 4-0 til gjestene.

Mary Fowler hadde gitt Manchester City ledelse over Aston Villa, men laget trengte seks mål til for å klatre forbi Chelsea på målforskjell.

Chelsea økte marginen rett etter sidebytte. Kaneryd kjempet seg gjennom. Reiten taklet keeperreturen i stolpen og løp deretter opp ballen på vei mot sin annen assist.

Rachel Daly utlignet for Villa i Birmingham, men Lauren Hemp ble matchvinner og sørget for at City endte på samme poengsum som seriemesteren.

Sophie Román Haug scoret det første målet da fjerdeplasserte Liverpool slo Leicester 4-0 borte.

– Jeg vet ikke om det er den beste tittelen, men det var uten tvil den vanskeligste å vinne. Derfor er det nok også den søteste, sa Hayes, som for noen uker siden sa at hun hadde gitt opp håpet om å vinne en tittel i sin siste sesong.

Slik Arsenal tidligere i uka forgjeves håpet på hjelp fra naboen Tottenham mot Manchester City i Premier League, var det City som lørdag måtte se langt etter en nødvendig håndsrekning fra sin byrival mot et London-lag.

I det 44. minutt brøt Ramirez gjennom på kant og slo inn i boksen. En presset Reiten lot ballen gå mellom beina, og bak henne scoret innbytter Sjoeke Nüsken enkelt.

Arsenal slo Brighton 5-0 og endte fem poeng bak tetduoen. Frida Maanum spilte den siste halvtimen og scoret det siste målet i kampen mot et Brighton-lag med tre av hennes landslagsvenninner.