Menu
Leonid Volkov var stabssjefen til den nå avdøde russiske regimekritikeren Aleksej Navalnyj. Volkov, som ble angrepet og alvorlig skadet i sitt eksil i Litauen, sier til BBC at han ikke vil gi opp kampen mot Putins regime. Arkivfoto: Jean-François Badias / AP / NTB

Navalnyjs stabssjef lover å fortsette kampen mot Putin

Leonid Volkov var en av Aleksej Navalnyjs nærmeste medarbeidere. Han lover å fortsette arbeidet til sin døde venn og aldri gi opp kampen mot Putins regime.

Av NTB | 18.05.2024 20:09:36

Politikk: Leonid Volkov var Aleksej Navalnyjs stabssjef. I midten av mars ble han selv angrepet på åpen gate i Litauen, der han bor i eksil, og slått med en hammer og sprayet med tåregass.

Lørdag ga han sitt første intervju etter angrepet.

Volkov sier til BBC at angrepet på ham var en måte for russiske myndigheter å si «vi vet hvor du bor, vi kan drepe deg, vi jager deg».

I april ble tre personer som mistenkes for angrepet, pågrepet i Polen. Men Volkov sier han er overbevist over at det var regimet til president Vladimir Putin som sto bak, noe Kreml har avvist.

Volkov sier videre at ingen kan erstatte Navalnyj, men at «alle» ser på Navalnyjs enke Julia Navalnaja som den nye lederen for opposisjonsbevegelsen selv om hun aldri har ønsket å havne i denne offentlige rollen»

– Vi har alltid visst at vi kjemper mot en gal, fascistisk diktator som ikke ser noen grenser, sier Volkov. Han oppfordrer omverdenen til ikke å innlede forhandlinger med den russiske lederen.

– Putin bløffer på en slik måte at omgivelsene skal tro at han er sterkere enn det han egentlig er. Ikke gå på bløffen, oppfordrer Volkov i intervjuet.

Aleksej Navalnyj døde under uklare omstendigheter i en arktisk straffekoloni i februar.

Flere nyheter: