Menu
Kenyas opposisjonsleder Raila Odinga snakket mandag til tilhengere i Nairobi. Foto: AP / NTB

Store protester mot høye levekostnader i Kenya

Flere ble pågrepet i sammenstøt med opprørspoliti da opposisjonen i Kenya demonstrerte i Nairobi mot høye levekostnader mandag.

Av NTB | 20.03.2023 19:04:26

Politikk: Kenyas opposisjonsleder Raila Odinga ledet an i protestene mot president William Ruto, som demonstrantene krever avsatt på grunn av de høye levekostnadene i landet.

Odingas bilkortesje ble nektet adgang til Nairobis finansdistrikt, men kjørte i stedet rundt i byen. Opposisjonslederen stanset flere ganger og talte til tilhengere, før politiets bruk av tåregass og vannkanoner tvang ham til å kjøre videre.

Odinga hevder også at politiet avfyrte skudd mot bilen hans, men politiet har ikke villet kommentere dette.

Minst tre folkevalgte og en rekke demonstranter ble pågrepet under protestene, der demonstranter kastet stein og brannbomber mot politifolkene. Alle ble løslatt kort tid etter.

Odinga tapte i fjor presidentvalget mot Ruto med knapp margin og har nå lovet ukentlige demonstrasjoner framover, til tross for at regjeringen har nedlagt forbud mot dette.

– Jeg vil at folk kommer ut på gatene og viser sin misnøye over det som skjer i landet vårt, sa han til sine støttespillere søndag.

Stigende priser på grunnleggende nødvendighetsvarer, en svak valuta og ekstrem tørke har gjort livet vanskelig for mange kenyanere. Millioner av mennesker sliter nå med å finne nok å spise.

Kenyas innenriksminister Kithure Kindiki advarte i en uttalelse søndag om at alle som oppfordrer til offentlig uorden eller forstyrrer freden i landet, vil bli tiltalt.

(©NTB)

Flere nyheter: