Menu
Statsminister Jonas Gahr Støre og samferdselsminister Jon-Ivar Nygård så onsdag på flomskadene på Leirsund stasjon etter ekstremværet «Hans». Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Støre: – Når ekstremværet gir seg, skal vannet videre

En helt annen utfordring venter etter at den kraftige nedbøren har lagt seg, mener statsministeren. Onsdag besøkte han flomutsatte områder i Lillestrøm kommune.

Av NTB | 09.08.2023 09:54:29

Ulykker og naturkatastrofer: – Når regnet går ned og slutter, så begynner en annen utfordring, da skal vannet videre og ut, sa statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) da han onsdag besøkte flomutsatte Leirsund togstasjon i Lillestrøm kommune.

Ekstremværet Hans har i løpet av de siste dagene herjet flere steder i landet, og et betydelig antall mennesker er evakuert fra hjemmene sine. Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) venter blant annet flere jordskred og mer flom i dagene fremover.

Flere skred har allerede gått, blant annet i Hallingdal, der Støre mener trykket er stort.

– Nå er det største trykket andre steder. I Hallingdal-området pågår det ganske heftige operasjoner for å nå folk. Jeg reiser ikke ditt nå. Det handler om å ikke forstyrre dem som er i beredskap, de skal få gjøre den jobben videre, sa statsministeren.

(©NTB)

Flere nyheter: