Menu
Statsminister Jonas Gahr Støre under Stortingets muntlige spørretime onsdag. Hans Andreas Limi (Frp) stiller spørsmål. Foto: Terje Pedersen / NTB

Støre håper krona vil styrke seg

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) avviser at det er regjeringens finanspolitikk som har ført til fallet i den norske kronen. Han tror den vil styrke seg.

Av NTB | 10.05.2023 11:14:14

Under spørretimen i Stortinget onsdag viste Fremskrittspartiets finanspolitiske talsmann Hans Andreas Limi til den lave kronekursen og spurte statsministeren om det var noe alvorlig galt med norsk økonomi.

– Svekket krone og lav kronekurs er det et forbigående problem eller er det er varig, spurte Limi.

Limi refererte til den økte inflasjonen, en økning i antall konkurser og trakk fram at flere økonomer har uttalt fallet i kroneverdien kan indikere at noe er feil i økonomien og ville vite om regjeringen ville bruke finanspolitikken til å styrker krona.

Statsminister Jonas Gahr Støre avviser at det er noe med regjeringens finanspolitikk og viser til de urolige tidene. Han viste til at Danmark, som har bundet sin egen valuta opp mot eurokursen, ikke har falt. Den svenske og norske krona, som flyter fritt, har derimot sett et kraftig fall.

– Vi er utsatt for finansiell uro i verden, oljepriser som har falt noe, og vi er en liten valuta i en urolig tid hvor man søker mot store valutaer, svarte Støre.

– Jeg tror på sikt at kronekursen kan styrke seg noe, men det er vanskelig å spå om herfra, fortsatte statsministeren.

(©NTB)

Flere nyheter: