LIVESENTER
Menu
Marie-Therese Obst er klar for finale i spyd. Foto: Heiko Junge / NTB

Spydkaster Obst rett til EM-finale – Borge utslått

Marie-Therese Obst (28) hentet fram et flott kast på 61,45 meter og er klar for tirsdagens finale i spyd. Sigrid Borge med 56,44 er slått ut.

Av NTB | 10.06.2024 12:43:04

Sport: Obst leverte varene i første forsøk. Hun måtte kaste minst 60,5 meter for å være sikret finaleplass i Roma.

– Jeg tenkte bare at jeg måtte kline til i det første kastet. Jeg tenkte helt ærlig ikke så mye, men jeg har fått noen tekniske punkter fra treneren min. Jeg klarte å utføre det greit, sa Obst til NRK.

Allerede i det første forsøket hentet hun fram 61,45.

– Det der er langt oppe på resultatlista hvis hun gjenskaper det der i en finale, sa NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal.

28-åringen måtte dobbeltsjekke med en delegat at kastet var godkjent. Etter en kort avklaring kunne hun puste lettet ut.

– Jeg ble rimelig stresset, men det var gyldig. Han mente at jeg ikke kunne ha beltet over startnummeret, sa Obst til NRK.

Obst slet i mange år med en trøblete skulder, men spydkasteren har fått til flere solide kast denne sesongen. 28-åringens bestenotering på øvelsen er 61,81. Den lengden fikk hun til i tyske Offenburg i mai.

Sigrid Borge derimot hadde ingen full klaff i sin kvalifisering. Hun fikk opp 56,44 i sitt første forsøk. I det andre forsøket tråkket hun over. Hun måtte ha 57,71 for å komme blant de tolv beste fra de to kvalifiseringsgruppene. Det siste forsøket landet på 55,95.

(©NTB)