Menu
Karsten Warholm er klar for finale på 400 meter hekk. Foto: Heiko Junge / NTB

Karsten Warholm lekte seg til finale på 400 meter hekk i friidretts-EM

Karsten Warholm hadde ingen problemer med å avansere til finale på 400 meter hekk i friidretts-EM. 28-åringen fra Ulsteinvik er tittelforsvarer på distansen.

Av NTB | 10.06.2024 12:53:05

Sport: Warholm måtte bli blant de to beste for å være sikret finaleplass. Det hadde Dimna-løperen få problemer med.

Finalen på 400 meter hekk går av stabelen tirsdag kveld.

– Det skal løpes, og jeg skal prøve å gjøre det smart. Jeg har en god følelse, så jeg må ut der og gjøre jobben. Det handler fortsatt om marginer, så det handler om å være våken. Ofte så åpner jeg hardt, før jeg kontrollerer litt på slutten når jeg har fått oversikt. Det er ikke så lett som det høres ut, sa Warholm til rettighetshaver NRK før semifinalen.

Warholm har herjet på den internasjonale friidrettsscenen siden det store gjennombruddet i VM i 2017. Siden gullet i London har det blitt ytterligere to VM-titler, to gull i utendørs-EM, to gull i innendørs-EM i tillegg til seieren i OL i Tokyo.

I sesongdebuten utendørs ble Warholm slått av rivalen Alison dos Santos (Brasil) på Bislett. De to er sammen med Rai Benjamin (USA) de fremste favorittene før OL i Paris. I Oslo klokket Warholm inn til 46,70, sju hundredeler bak Dos Santos. Benjamins bestenotering i 2024 lyder 46,64.

Warholms foreløpig største nedtur i karrieren kom i Eugene-VM for to år siden. Da hadde han slitt med en strekkskade i opptakten til mesterskapet, og 28-åringen maktet ikke å innkassere edelt metall.

(©NTB)