Menu
Stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen for Senterpartiet (Sp) forteller til Nationen at han er klar for å stemme mot eget parti i spørsmålet om bøndenes inntektsberegning. Foto: Terje Pedersen / NTB

Sp-politiker klar for å stemme mot eget parti om landbrukspakken

Når Stortinget skal stemme over den omstridte inntektsberegningen for landbruket torsdag, er Sp-politiker Per Olaf Lundteigen klar for å stemme mot eget parti.

Av NTB | 17.04.2024 22:03:02

Økonomi og næringsliv: – Det beste som kan skje i Stortinget i morgen er at saken blir utsatt, sier Lundteigen til Nationen på Eidsvolls plass utenfor stortingsbygningen i Oslo.

Der har mange bønder samlet seg onsdag kveld i protest mot inntektsberegningen som Stortinget skal stemme over.

Tallene som Ap, Sp og Høyre har blitt enige om, innebærer 1845 arbeidstimer i året for bøndene, sett mot 1700 timer for en lønnsmottaker. Norsk bonde- og småbrukerlag har varslet at de ikke kommer til å akseptere noe over 1700 timer.

Lundteigen forteller at han er klar for å stemme mot forslaget. Han vil heller stemme for SV sitt forslag, som innebærer å nedjustere bondeårsverket til 1700 timer, under stortingsbehandlingen torsdag.

– Det er så opplagt hva som er nødvendig å gjøre. Det er å ruste opp kunnskapen om matproduksjon, sier han til Nationen.

(©NTB)

Flere nyheter: