Menu
Det medisinske evakueringsflyet som hentet kong Harald i Malaysia tilhører SAS og er rekvirert av Forsvaret. Her blir kongen trillet i land fra flyet etter ankomst Gardermoen. Foto: Annika Byrde / NTB

Kringkastingsrådet: Flere klager på NRKs kritiske dekning av kongens hjemreise

Kringkastingsrådet skal torsdag behandle NRKs dekning av hjemreisen til kong Harald etter at han ble alvorlig syk under en privat ferietur til Malaysia.

Av NTB | 17.04.2024 22:03:31

Kuriosa og kjendiser: Det var sent om kvelden 3. mars som syketransporten med et innleid Boeing 737 fra SAS, landet på Gardermoen. Sykebåren med kongen ble trillet ut av flyet og inn i en ventende intensivambulanse, som kjørte ham til Ullevål sykehus.

NRK har siden dette skjedde mottatt flere klager som skal behandles i Kringkastingsrådet torsdag, skriver Dagbladet.

Klagerne reagerte på hvordan statskanalens journalister stilte kritiske spørsmål til blant annet statsminister Jonas Gahr Støre om pengebruken for å få kongen hjem.

NRK spurte Støre om det «kan stilles spørsmål ved den offentlige pengebruken» knyttet til hjemreisen.

«Her sitter vi i nerver for at vår kjære kong Harald har blitt syk i utlandet og kanskje ikke overlever hjemreise til Norge, og så er det dette NRK finner riktig å stille spørsmål om. Er de ikke klar over at kong Harald er konge i Norge?», heter det i en av klagene som er sendt inn.

«Det er med en stor bismak jeg sitter og kjenner på NRKs journalist sine nedlatende og respektløse spørsmål som ble stilt til statsminister Støre. Det er en selvfølge at Hans Majestet Kongen skal hjem, og det på vår regning», skriver en annen klager.

(©NTB)

Flere nyheter: