Menu
Skattekiste. Foto: David Bartus / Pexel
Skattekiste. Foto: David Bartus / Pexel

Søskenbarn fant gammelt tyvegods – trodde det var en skatt

To søskenbarn fant ti år gammelt tyvegods under en stein i skogen utenfor Sauda. - Barna trodde de hadde funnet en skatt, nesten som Kaptein Sabeltann, men uten kisten, forteller foreldrene til VG.

Av tomas | 26.05.2023 23:23:02

Sauda: Det var under en hyttteur utenfor Sauda, søskenbarna Ellinor Haugland Kindingstad (6) og fetteren Eine Kindingstad Skogrand (5), snublet over flere bager, som bar preg av å ha ligget ute en god stund.

Bagene, som var full av mose og blader, innehold medaljer og pokaler fra Sauda turnforening, og stammer fra et innbrudd for ti år siden, skriver VG, som opprinnelig har hentet saken fra lokalavisen Ryfylket.

– De hadde jo funnet en skatt, nesten som i Kaptein Sabeltann, bare uten kisten, forteller pappa Geir Arne Solland Kindingstad til VG.

Foreldrene er fra Sauda og kunne levere pokalene og medaljene tilbake til foreningen.

– Det var en utrolig overraskelse og veldig kjekt, for vi hadde aldri trodd at dette skulle dukke opp igjen, sier styreleder Ingrid Herheim Helland i turnforeningen til avisen.

De forsvunne pokalene og medaljene har nemlig vært en snakkis i ti år – etter at noen brøt seg inn og stjal dem i 2013. Ingen vet hva som skjedde, eller hvor de ble av.

Nå er mysteriet nesten oppklart. Hva politiet kommer til å foreta seg i saken, er så langt ikke kjent.

Flere nyheter: