Menu
Målgangen i turrittet Haugesund-Sauda er spektakulær, med et tusentalls tilskuere langs oppløpet i Sauda sentrum. Her frå målgangen i 2018. Foto: Bjørn Lian.

Mer enn 200 syklister i Haugesund-Sauda

Lørdag kjøres sykkelløpet Haugesund - Sauda med mer enn 200 påmeldte syklister.

Av Egil M Solberg | 26.05.2023 22:42:00

Sykkelløp: Lørdag er sykkelrittet Haugesund-Sauda tilbake.

Starten går fra Amanda Storsenter, før rytterne tar raskeste vei til Sauda. Her blir det målgang som en del av festivalen Saudadagane, slik at rytterne blir jublet over målstreken av et tusentalls tilskuere etter 106 kilometer på veien.

Fredag ettermiddag er det drøyt 200 påmeldte. Blant de påmeldte finner man Erik Nygaard Madsen, som nå representerer Uno-X DARE Development Team, utviklingslaget til det norske profflaget Uno-X. Haugesunderen fikk kontrakt med utviklingslaget etter å ha imponert med NM-sølv i gateritt og 12.-plass på fellesstarten i kamp mot hele norgeseliten.

Han kan vente seg konkurranse om seieren fra flere, for eksempel tidligere vinner Mikal Iden.

– Det blir spennende å følge rittet, både kampen om seieren og velkomsten alle deltakerne får ved målgang. Vi gleder oss veldig. Som en del av Saudadagane-arrangementet er vi garantert god stemning i målområdet. Den type målgang møter man sjelden i turritt ellers. Saudabuen kommer til å stille opp i år også og juble deltakerne over mål, selv om værmeldingene ikke ser helt topp ut, sier rittleder Torstein Kjerpeset.

Fra 2010 og til og med 2019 har rittet hatt flere enn 300 deltakere. Den første utgaven ble arrangert tilbake i 1987, da 38 ryttere stilte til start. I fjor var rittet tilbake etter to koronaavlysninger med 153 deltakere. I år er det 224 påmeldte fredag ettermiddag.

De raskeste rytterne starter lørdag klokka 11 ved Amanda. Politi og motorsyklister vil varsle, dirigere og trygge trafikken rundt deltakerne, og andre trafikanter må beregne litt lenger tid om man kjører fra Haugesund i retning Knapphus og derfra mot Sauda. Enkelte steder kan det bli 3-4 minutters venting, og noen steder vil trafikken gå saktere enn vanlig på grunn av rittet. Det er særlig aktuelt i rundkjøringene på Frakkagjerd og i Aksdal.

Flere nyheter: