Menu
Tidligere utenriksminister Ine Eriksen Søreide er kritisk til regjeringens omlegging av bistandsforvaltningen. Foto: Terje Pedersen / NTB

Søreide kritisk til omlegging av bistandsforvaltningen

Tidligere utenriksminister Ine Eriksen Søreide mener regjeringens omlegging av bistandsforvaltningen gjør koblingen mellom politikk og forvaltning vanskeligere.

Av NTB | 30.08.2023 10:44:34

Politikk: Norad får fra neste år ansvaret for det meste av bistanden inkludert humanitær bistand, globale sikkerhetsspørsmål og store deler av FN-støtten. Før sommeren ble det bestemt at de også skulle ta seg av Ukraina-bistanden.

Tidligere utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) er kritisk til regjeringens omlegging av bistandsforvaltningen, og mener dette gjør koblingen mellom politikk og forvaltning betydelig vanskeligere, skriver Panorama Nyheter, tidligere Bistandsaktuelt.

– Utviklingsministeren og regjeringen gir fra seg mye av styringen og den nødvendige fleksibiliteten. Vi kommer til å følge utviklingen tett fra Stortinget, sier Søreide, som i dag leder utenriks- og forsvarskomiteen i Stortinget.

Utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Ap) svarer at det fortsatt skal være tett politisk styring av hvordan vi investerer norsk bistand.

– Norsk humanitær bistand skal fortsatt være rask og fleksibel. Det krever god etatsstyring og dialog, og det skal vi klare. Jeg er også glad for at våre partnerorganisasjoner ønsker grepet velkommen, og jeg ser fram til fortsatt nært samarbeid med dem, sier Tvinnereim.

(©NTB)

Flere nyheter: