Menu
Også i Agder skaper snøfallet store problemer for bilistene. En lastebil med matolje har kjørt av veien på det glatte føret i Songdalen i Agder. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Snøkaos skaper trafikktrøbbel i flere landsdeler: – La bilen stå

Kraftig snøvær skaper trafikkaos i store deler av Vestlandet og Agder tirsdag ettermiddag og kveld. Mange har sklidd av veien, opplyser politiet.

Av NTB | 28.03.2023 19:54:02

Medisin og helse: Det er spesielt mange trafikkuhell på veiene i Nordhordland. Ifølge politiet er det svært glatt veibane enkelte steder.

– Det snør tett, og oppfordringen er å utsette hjemturen hvis du kan og la bilen stå, skriver Vest politidistrikt på Twitter.

Klokka 16.30 meldte politiet at seks vogntog hadde problemer på fylkesvei 57 ved Mongstad. Et tre ramlet også over veibanen.

Også i Øygarden har det vært flere ulykker utover ettermiddagen. I 16-tiden var tre biler og fem personer involvert i en trafikkulykke på fylkesvei 561 på Sotra. Veien ble stengt, men åpnet igjen etter litt over en time.

– Én person fraktes med luftambulanse til Haukeland universitetssjukehus. Personen var ved bevissthet, skriver politiet på Twitter.

I en oppdatering skriver de at totalt tre personer ble fraktet til sykehus, men at alle var bevisst.

– Fører framstår uskadd. Nødetatene på vei til stedet. Trafikken glir forbi. Svært glatt på veien, skriver politiet på Twitter.

– Vi er ute med alle styrker for å brøyte og salte på veiene, opplyste trafikkoperatør Marius Næss i Vegtrafikksentralen vest til Bergens Tidende.

Også i Agder skaper snøfallet store problemer for bilistene. På riksvei 461 i Songdalen har det vært flere trafikkuhell. Blant annet har en tankbil med matolje sklidd av veien og ligger på siden i grøfta.

(©NTB)

Flere nyheter: