powergym
Menu
politi

Slik ble natten

Kastet flaske på politibil, grisekjøring i Sveio, viste finger til politiet, Innbrudd, ville kjøre på politimann og amok på tak. Dette er blant sakene politiet i natt har jobbet med.

Av Egil M Solberg | 15.10.2016 09:47:33

2230 – Tok seg inn på varelager
3 gutter i 15 og 16 års alderen ble tatt for innstigningstyveri på et lager i Leirvik sentrum. Politiet har vært i kontakt med guttene samt deres foresatte som vil bli innkalt til avhør/samtale ved en senere anledning. De hadde fått tak i en kode til en dør og borttatt mye sjokolade, chips og en del flasker med cider.

2300 – Full fest og høy musikk i Haugesund sentrum
Politiet har vært på stedet, men da var det stille og rolig. Festdeltakerne hadde mest sannsynlig dratt til en av byens utesteder.

2355 – Full fest og høy musikk i søre bydel av Haugesund
Politiet har vært på stedet, men her var det også stille og rolig. Festdeltakerne hadde mest sannsynlig dratt til en av byens utesteder.

0030 – Vanskelig gjest på et utested i Haugesund
Politiet har vært på stedet og kom i kontakt med en mann på 25 år. Vaktene hadde nektet mannen adgang pga. av beruselse, men mannen hoppet over et gjerdet for å komme seg inn. Mannen ble bortvist fra Haugesund sentrum frem til lørdag morgen kl 0800.

Klokken 01.25 ble samme mann påtruffet helt sør på Indre kai i Haugesund, dvs at han ikke hadde skjønt pålegget om å holde seg borte fra Haugesund sentrum. Han ble dermed innsatt i drukkenskap og anmeldt for ikke å ha etterkommet pålegg fra politiet.

0030 – Kastet flaske mot politibil
En mann i 20-års alderen ble innbrakt til arresten etter å ha kastet en flaske
mot en politibil i Haugesund. Patruljen var på vei til et annet oppdrag da det ble kastet en flaske mot politibilen i Karmsundgata i Haugesund. Flasken traff bakken og knustes like foran politibilen slik at det ikke ble noen skader på bilen. Gjerningsmannen var åpenbart beruset, lite samarbeidsvillig og innsatt i drukkenskap. Anmeldt for overtredelse av Strl. § 156 – Hindring av offentlig tjenestemann.

0150 – Grisekjøring i Sveio
Politiet fikk melding om at flere biler grisekjørte i Sveio sentrum. Politipatruljen kom i kontakt med to bilførere som var i Sveio sentrum. De ble forklart konsekvensene av slik kjøring og deretter gitt en kraftig advarsel. Foreløpig ikke opprettet noen sak.

0230 – Bortvist fra sentrum
En mann i 40-års alderen ble bortvist fra Haugesund sentrum. Politiet var vitner til en mann i 40 årene som knuffet med en annen mann i sentrum. Førstnevnte mann som var åpenbart beruset, ble bortvist fra Haugesund sentrum frem til lørdag morgen klokken 06.00.

0240 – Bråk på byen
En mann i 20 års alderen innbrakt til drukkenskapsarrest etter bråk på utested i Haugesund sentrum. Mannen gikk til angrep på en dørvakt etter at han ble bedt om å forlate et utested. Politiet var allerede på stedet i annet oppdrag og var vitne til hendelsen. Mannen ble i utgangspunktet bortvist fra Haugesund sentrum, men viste fingeren til politiet i det han gikk inn i en taxi. Mannen ble derfor innbrakt til drukkenskapsarrest og anmeldt for ordensforstyrrelse samt forulemping av offentlig tjenestemann. Alkoholen var nok en medvirkende årsak til hans oppførsel.

0300 – Ville kjøre ned politimann
En mann er pågrepet etter å ha forsøkt å kjøre ned en polititjenestemann på Karmøy i natt. En motorsyklist prøvde å unndra seg en trafikkontroll ved å kjøre rett mot en polititjenestemann. Tjenestemannen klarte å komme seg unna, men MC-føreren måtte bremse kraftig ned når han skulle passere politibilen som stod parkert i veien. Motorsyklisten veltet i det han skulle passere politibilen, slik at fører ble pågrepet like etter. Fører slapp fra velten uten skader. Vedkommende anmeldes for kjøring i påvirket tilstand, kjøring uten gyldig førerkort, ikke stoppet for trafikkontroll samt for kjøring med falske kjennetegn. Fører var også i besittelse av mindre mengder narkotika og vil bli anmeldt for forsøk på vold mot offentlig tjenestemann. Han sitter nå i politiets varetekt.

På samme sted ble en kvinnelig bilfører i 20 års alderen stanset. Hun mistenkes for kjøring i påvirket tilstand. Nødvendige prøver ble tatt og førerkortet beslaglagt. Det ble gjort beslag av narkotika, slik at hun også er innsatt i politiets varetekt.

0400 – Kastet takstein
Det kom inn melding om at en mann kastet takstein fra et hustak på Karmøy. Politiet rykket ut og påtraff der en mann i 40 års alderen. Han hadde kommet seg ned fra taket, men forstod ikke hvorfor politiet rykket ut. Han ble formant og sent avgårde til egen bolig. Det var mindre skader på taket.

0600 – Slagsmål på Sagvåg – Stord
Politiet kom på stedet ved 06.20-tiden og da var det rolig.